Fauteuils van schapenleer, deze zijn wereldberoemd in ons landje en ver erbuiten. Iedereen heeft wel eens (bewust of onbewust) een schapenleren fauteuil gezien. Fauteuils van schapenleder komen in allerlei verschillende groottes, maten, stijlen, kleuren, staten enzovoorts…

Wij van Schaap & zo proberen ons assortiment van schapenleren fauteuils zo breed mogelijk te houden zodat we kunnen voldoen aan uw vraag. We zullen u nu even een (snelle) cursus geven van wat er zoal gemaakt is qua fauteuils, zodat u al geïnformeerd bij ons in de zaak kan komen. Lees in dit artikel alles wat u moet weten over fauteuils van Schapenleder.

Heeft u al een idee voor welke schapenleren fauteuil u zoekt?

Bekijk nu direct ons live aanbod op via onze webshop of vragen

Neem nu direct contact met ons op.

 

Schapenleren clubfauteuil (clubchair, club stoel)

Het meest populaire model is een clubfauteuil van schapenleer, deze zijn het meest verkocht en heeft iedereen wel eens ergens zien staan. Of je nu huizen aan het kijken bent op Funda (staan vaak in de herenhuizen in Amsterdam), of bent gaan shoppen bij Tommy Hillfiger en er een paar jeans overheen hingen, of aan de haard bij oma.

De clubfauteuil van schapenleer is een tijdloos stuk in uw interieur: stoer, sjiek, comfortabel, warm en veelzijdig en multi toepasbaar. Afhankelijk van de staat en het design past het zowel in een industrieel interieur of een hyper-modern strak huis. Tevens zetten veel mensen de schapenleren fauteuils in het kantoor wat een sjieke of juist huiselijke uitstraling geeft. Fauteuils van schapenleer zijn er met vast of los zitkussen, dit hangt van de producent af.

Schapenleren club fauteuils hebben we van de volgende merken: Lounge Atelier, Nico van Oorschot, DNG, Bendic, Joris, Muylaert, King’s Design, Bart van Bekhoven & meer. Van nieuwstaat voor in een sjiek kantoor tot mooi sleets en geleefd voor in een brocante of industurieel interieur.

Veel voorkomende modellen zijn: York, Rondo, Canterbury, Tower, Milano, Rondo, Adam, Eva, Teun, Kendall, Rowley.

Tekst loopt door onder de foto’s…

 

 

Schapenleren tubfauteuil (tubchair, tub stoel)

De tubchair van schapenleer is een variant op de clubchair van schapenleer van hierboven. Er zijn een paar subtiele verschillen waar je een tubchair aan kan herkennen, allereerst is het de hoogte en de breedte van de poten. Deze zijn bij een tubchair een stuk smaller en vaak ook langer, dit zorgt dan weer voor net andere verhoudingen dan de clubchair van schapenleer.

Doordat de poten hoger en smaller zijn, is het stuk van onder de zitting vaak smaller – wat een fijner en minder aanwezig uiterlijk geeft aan de tubstoel. De tubchair is dan ook perfect voor de wat kleinere ruimtes waar een clubchair te robuust aanwezig is. Ze hebben wel de charme maar niet het volume van de clubchairs.

De zithoogte van de schaapsleren tubchairs is over het algemeen ook wat lager dus deze stoelen zijn ideaal voor als u wat kleiner en fijner van postuur bent.

Schapenleren tubchairs hebben we van de volgende merken: Lounge Atelier, Nico van Oorschot, DNG, Bendic, Joris, Muylaert,King’s Design, Bart van Bekhoven & meer. Van nieuwstaat voor in een sjiek kantoor tot mooi sleets en geleefd voor in een brocante of industurieel interieur.

Tekst loopt door onder de foto’s…

 

 

Schapenleren oorfauteuil (wingchair, wing stoel, oor stoel, oor chair)

De oorfauteuil van schapenleer is eveneens een iconische stoel, iedereen kent wel de Chesterfield wingchair uit bijvoorbeeld de films van The Godfather. De schapenleren oorfauteuil is er in vele maten en stijlen, klassiek, strak of juist stoer, voor zowel dames als heren. Zo als ook de clubfauteuil is de schapenleren oor fauteuil thuis in verschillende setting’s, lekker warm gezellig bij de haard of in het kantoor in de hoek.

Naast dat de schapenleren wingchair er fantastisch uitziet, zit de fauteuil ook nog eens comfortabel – je kan met je hoofd rusten aan de oren aan de zijkant en door de langere rug heb je goede ondersteuning voor de gehele rug. Er zijn zowel oorfauteuils met vast of los zitten kussen, dit hangt af van de producent en het model.

Schapenleren oorfauteuils hebben we van de volgende merken: Lounge Atelier, Nico van Oorschot, DNG, Bendic, Joris, Muylaert, King’s Design. Bart van Bekhoven & meer. Van nieuwstaat voor in een sjiek kantoor tot mooi sleets en geleefd voor in een brocante of industurieel interieur.

Veel voorkomende modellen zijn: Cambridge, Londen, Wing Chair, Thames, Tessa.

Tekst loopt door onder de foto’s…

 

 

Schapenleren moderne designfauteuils (Bart van Bekhoven, Artistiek, Lounge Atelier)

Naast de klassieke modellen van schapenleren fauteuils zijn er ook wat moderne design’s te vinden, die een stuk strakker zijn. Deze passen perfect in een strakker en moderner interieur. Deze stoelen zijn geproduceerd door zowel Bart van Bekhoven (Artistiek) als Lounge Atelier.

De prijzen van deze stoelen zijn vaak een stukje hoger omdat ze maar in hele gelimiteerde opgave zijn geproduceerd. Een aantal modellen in deze stijl van Lounge Atelier zijn: Amsterdam, Marielle, New York en voor Bart van Bekhoven: Charel, Monet.

 

 

Nu u een idee heeft van wat er enigszins mogelijk is qua schapenleren fauteuils, bent u welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in onze showroom – waar we altijd meer dan 100 schapenleren fauteuils op voorraad hebben in allerlei modellen en verschillende staten.

(Komt u vrijblijvend proefzitten?)

Maak nu afspraak >